keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Tarina yksisarvisesta

Pikkuneiti täyttää huomenna 6. Synttärilahjatoiveena oli hevonen. Sellainen pehmeä. Mielellään violetti, jos on, mutta ei haittaa jos ei ole, kaikki muunkin väriset käy. Selvä!
Tämän afrikankukkahevosen tarina sai oikeastaan alkunsa jo loppukesästä, kun tyttäreni selaili loppukesästä kirjahyllystä löytämäänsä kirjaa "neulo ja huovuta leluja". Näki siellä sitten ihastuttavan vaaleanpunaisen yksisarvisen. Seurailin hissukseen sivusilmällä, miten usean päivän aikana kirjasta aukesi esiin juuri tuo samainen kuva. Eräänä päivänä tyttö sitten kysyi multa voisinko tehdä hälle samanlaisen. No tottakai äiti tekee...tiesin jo, että jämälankavarastosta löytyisi jopa tarkoitukseen sopivaa lankaa. Toteutus ei sitten kuitenkaan mennyt aivan kuten Strömsössä...Hyppäsin yli ohjeesta sen kohdan, jossa käsketään tehdä mallitilkku. Siitäkin huolimatta, ettei mun lankani ollut sama kuin mitä ohjeessa. Se sitten kostautui tuossa heposen pään kohdassa, ja omat tulkintanne voittekin tehdä ylläolevasta kuvasta. Ei siis mitenkään yllättävää ettei tämä työ valmistunut koskaan. Likka oli kuitenkin napannut tämän luomuksen seuraavana päivänä mukaansa päiväkotiin. Heh! Se tunne, kun hoitajat iltapäivällä kertoivat ihmetelleensä porukalla mitäköhän tuo pehmolelu mahtaa esittää. Onko se hylje? Etsiskelin sopivaa maanrakoa, johon vajota... Oikeesti tästä kyllä saatiin aikasta makeat naurut!

Tapauksesta kuitenkin ihan pikkuriikkisen suivaantuneena löysin HappyHippo:n (Happypotamus) ohjeen. Väsäsin sellaisen jämälangoista. Kuva hiposta ja muistakin eläinluomuksista löytyy tuolta etusivun välilehdiltä kohdasta "afrikankukkia". Se olikin menestys, ja sillä on leikitty jo saumatkin melkein puhki. Liitin kukkaset yhteen jollain alpakkalangalla, joka näköjään ei kovaa kulutusta kestäkään. Napakasta puuvillalangasta tulee huomattavasti kestävämpi. Tekele oli niin koukuttava, että tein sitten niitä hippoja ja dinoja ja pöllöjä muillekin! 

Heposen ja muiden ihastuttavien elukoiden maksulliset ohjeet löytyy Ravelryn linkin takaa. Tarvitsee tunnukset ja hiukan englanninkielen taitoa. 


Seuraavaksi palataan takaisin joululahja-askartelujen kimppuun! Tässäpä vielä tässä sivussa valmistuneita juttuja; perussukkaa, peruslapasta, ripplesukkaa...and more to come! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti